هل سبز
پودر هل سبز : آنچنان که نقل میشود پودر هل در میان ادویهجات به عنوان ملکهی ادویهها شناخته میشود. بیایید ببینیم چرا این چاشنی به عنوان ملکه ادویهجات معروف است.
هل سبز گياهي است که بومي جنوب شرق آسيا است . هل سياه هم از از همين خانواده محسوب ميشود، اما استفاده آن بهعنوان ادويه در ايران بيشتر بصورت هل سبز است. اما در خارج از ايران اين گياه در اشکال مختلفي اعم از پودر و روغن ارائه ميشود که در مصارف گياهپزشکي و صنايع غذايي کاربرد دارد. هل به چاي عطر ويژه اي مي بخشد و طرفداران زيادي دارد.
فواید پودر هل
- این ادویه اشتها آور است. این ادویه سرشار از کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، کلسیم و آهن است.
- اگر با روغن هل عضلات خود را ماساژ دهید. سبب تسکین آنها خواهید شد.
- اگر دچار اختلالات گوارشی ، سوزش سر دل و نفخ هستید، با مصرف پودر هل این علائم را تخفیف دهید.
- اگر میخواهید از گلو درد و آنفولانزا پیشگیری نمایید. حتماً پودر هل را با زنجبیل دم کرده و غرغره کنید.
- چای هل برای درمان افسردگی ، حالت تهوع و سردرد بسیار مؤثر است.
- اگر دچار سردرد هستید، پودر هل را با آب مخلوط نموده و به پیشانی خود بمالید.
- اگر سیاه سرفه و آسم دارید، پودر هل را با عسل مخلوط نموده و مصرف کنید. همچنین این مایع در به تعادل رساندن ترشح اسید معده مفید است.
طرز تهیه دم کرده هل
برای تهیه این دم کرده باید به میزان ۳۰ گرم پودر هل را در یک لیتر آب جوش بریزید. حال اجازه دهید تا به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس از صافی عبور داده و میل کنید. همچنین میتوانید موقع دم کردن چای به آن بیفزایید.
همواره به این نکته توجه کنید که استفاده بیش از حد هل برای رودهها ضرر دارد.
منشأ اصلی پودر هل سبز ، کشور زیبای هندوستان میباشد. پودر هل در تهیه بسیاری از دسرها ، شیرینیجات و کیک ایرانی سنتی مورد استفاده قرار میگیرد. عطر و طعم بسیار خوب و دل انگیزی دارد. طبع آن در طب سنتی ایران گرم و خشک است. میتوان از آن در لبنیات استفاده نمود. همانطور که میدانیم مصرف شیر منجر به تولید خلط در گلو میشود. این کار برای خنثی کردن اثر شیر و کمک به هضم آن انجام میشود.
خواص درماني
• هل از نظر طب قديم ايران گرم و خشک است. جويدن دانه هاي هل پس از صرف غذا ضمن کمک به هضم و گوارش بهتر غذا، مي تواند بوي نامطبوع دهان(مثل بوي سير و پياز) را نيز خنثي کند.
• دانه هاي هل خواص گرمابخشي داشته و معده و روده ها را تقويت مي کنند. هل اشتها را تحريک مي کند و عمل هضم غذا را بهبود مي بخشد.
• نوشيدن دم کرده ي داغ آن موجب تسکين کوليت، سوءهاضمه، باد نفخ، حالت تهوع و بي حالي شده و مانع ترشح زياد اسيد معده مي شود.
معرفي گياهان دارويي, معرفي گياهان دارويي مفيد, گياهان دارويي
• يکي از خواص ويژه و بسيار ارزشمند هل، جلوگيري از تشکيل خلط در گلو است. از اين رو مي توان آن را به محصولات لبني و پودينگ ها افزود تا اثر شير را که موجب تشکيل خلط در گلو مي شود خنثي کرده و به هضم آن نيز کمک کند.
• دانه هاي هل خاصيت داروي اکسپکتورانت را دارد و سينوس ها و برونش ها، بيني و سينه را از خلط و ترشحات اضافي پاک مي کنند.
• هل چنان که ذکر شد خواص گرمابخش و انرژي زا دارد از اين رو به بهبود روحيه و بازيابي انرژي و توان از دست رفته کمک مي کند، اضطراب و نگراني را کاهش مي دهد و در رفع افسردگي موثر است.
• هل همچنين کليه ها را تقويت مي کند و گفته مي شود براي درمان شب ادراري کودکان مفيد است.
همیشه مراقب سلامتی خود باشید.
سفارش و خرید:
جهت سفارش و خرید (داخلی ایران یا صادراتی) یا در صورت نیاز به مشاوره در این زمینه می توانید به صورت مستقیم با مدیریت شرکت در تماس باشید:
دکتر مهران محمدزاده 0098915191963
دکتر الهه کاشانی 00989367998879
Leave a Comment