چای و دمنوش ها
گل گاوزبان:
نام محلی: گل گاوزون
نام علمی: Officinalis Borage
گیاه گل گاو زبان که در طب سنتی دارای طبیعت گرم و خشک می باشد . جوشانده ودمنوش این گیاه حواس پنجگانه را تقویت كرده و بسیار نشاط آور، بازكننده رنگ رخسار، كاهنده غم و اندوه و ضد وحشت و اضطراب است و میتواند حواسپرتی را رفع و تنگی نفس ناشی از آشفتگی ذهنی را بهبود بخشد.برگ های تازه گل گاو زبان دارای مقدار زیادی ویتامین C می باشد و میتوان برای انواع سالاد از آن استفاده نمود. توصیه میشود افرادی که یبوست دارند به همراه داشتن این گیاه مسهل را در مسافرت ها فراموش نکنند.
گلگاوزبان واقعی، شبیه گل انار بوده و تخم آن حلقوی شکل و لعابی است، دارای دم سفید و گلبرگهای بنفش و لاجوردی است. در هيچ نقطه اي از زمين جز دامنه کوه هاي البرز به عمل نمي آيد
فواید گلگاوزبان
برای این گیاه، فواید زیادی نام بردهاند، مهمترین آنها که به اثبات رسیده و تقریباً تمامی اطبا از گذشته تا حال بر آن توافق دارند؛ عبارت است از:
1- تقویتکننده اعصاب و روان و حواس پنجگانه، و نشاطآور است. مقوي روح و اعضاي رئيسه بدن است.
-از دیگر خواص گل گاوزبان این است که جوشانده آن همراه با داروهاي ديگر جهت سرسام(مننژيت)، برسام(ورم حجاب حاجز)، ماليخوليا، جنون مفید مي باشد.
– جوشانده گل گاوزبان نشاط آور بوده، رنگ رخسار را باز مي کند.
-سينه را نرم مي کند، تنگي نفس و درد گلو را شفا مي دهد.
-دلهره و وحشت را از بين مي برد و غم و غصه را کم مي کند و براي کساني که با خود حرف مي زنند سودمند مي باشد
2- در درمان اختلال حواس کاربرد فراوانی دارد.
3- شکم را نرم و کیسه صفرا را باز میکند، اَخلاط سوخته سوداوی را از معده خارج و عوارض آن را از بین میبرد.
4- در تنظیم اختلالات ادراری و تعریق، موثر است.
5- جوشانده گل گاوزبان با عسل برای درمان سرماخوردگی، تنگی نفس و گلودرد، مفید است؛ بهویژه زمانیکه با عسل طبیعی مخلوط شود.
5- برگ تازه آن برای درمان جوشهای چرکین دهان اطفال، برفک، سستی بیخ دندان و رفع حرارت دهان موثر است.
6- عرق گلگاوزبان برای امراض سوداوی، وسواس و خفقان مفید است.
7- دارای منیزیم بوده و از سرطان پیشگیری میکند.
8- تنظیم کننده ضربان قلب
9-ضد افسردگی
10-کمک کننده به باروری در مردان عقیم
11-کاهش درد قاعدگی در زنان و دختران
12-بهترین مکمل گیاهی قوی کننده اسپرم مردان
13- کمک به خون رسانی مناسب و تنظیم آن در بدن
طریقه مصرف صحیح گل گاوزبان
برای استفاده از این گیاه، کافی است مقداری گلگاوزبان(دو تا پنج مثقال) را با نیم لیتر آب جوش، همانند چای روی حرارت غیر مستقیم بخار کتری یا سماور گذاشته و بگذارید تنها 10 دقیقه دم بکشد، بهتر است پس از دمکشیدن، ده دقیقه بماند و بعد آن را میل کنید، زیرا در این صورت است که دمنوشِ شما لعاب بسته و خوشطعمتر میشود.
افرادی که از فشار خون بالایی برخوردار هستند باید بدانند گلگاوزبان باعث افزایش فشار خون میشود؛ بنابراین اینگونه افراد بهتر است دمنوش آن را بههمراه چند قطره آبلیمو یا مقدار کمی لیمو عمانی، میل کنند.
همچنین قدیمترها همواره مصرف این گیاه را بههمراه شکر و نبات، و حتی دمکردن آن با نبات را توصیه میکنند.
مصرف آن بهعنوان نوشیدنی پس از شام توصیه میشود.
برخیها هم گلگاوزبان را با گیاهی به نام سنبلالطیب(علف گربه) دم میکنند، مصرف زیاد مخلوط این دو گیاه که هر دو برای تقویت اعصاب توصیه میشوند.
مصرف آن همراه با داروهای سیستم عصبی مرکزی مانند ضد افسردگیها، ضد اضطرابها، آرامبخشها، خوابآورها و آنتیهیستامینها میتواند بسیار خطرناک باشد.
هشدار: ممنوعیت مصرف در دوران بارداری
سفارش و خرید:
جهت سفارش و خرید (داخلی ایران یا صادراتی) یا در صورت نیاز به مشاوره در این زمینه می توانید به صورت مستقیم با مدیریت شرکت در تماس باشید:
دکتر مهران محمدزاده 0098915191963
دکتر الهه کاشانی 00989367998879
Leave a Comment